Futbol

Kanarya Avrupa'da zirvede

29 Eylül 2016 Perşembe 23:59 - Son Güncelleme 29 Eylül 2016 Perşembe 21:39

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Feyenoord'u 1-0 yenerek A Grubu'nda zirveye yükseldi.

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 2. maçında bu akşam Hollanda'nın güçlü ekibi Feyenoord ile karşı karşıya geldi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe Emenike'nin 18. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sarı Lacivertliler bu sonuçla 2. hafta sonunda puanını 4'e yükselterek A Grubu'nda zirvede yer aldı.

Grubun diğer maçında Manchester United, Zorya'yı 1-0 mağlup etti.

2. hafta sonunda A Grubu'nda oluşan puan durumu şu şekilde:

Takımlar O G B M A Y Av P
Fenerbahçe 2 1 1 0 2 1 1 4
Feyenoord 2 1 0 1 1 1 0 3
Manchester United 2 1 0 1 1 1 0 3
Zorya 2 0 1 1 1 2 -1 1
 

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

Mücadeleye kontrollü başlayan Fenerbahçe, topu ayağında daha çok tutan taraf oldu. Sarı-lacivertliler, kanatlardan Lens ve Sow, savunma arkasına atılan toplarda da Emenike ile etkili olmaya çalıştı. İlk tehlikeli atağını 18. dakikada geliştiren ev sahibi takım, bu pozisyonda da Emenike ile golü bularak, 1-0 öne geçti. Daha sonra da oyunun hakimiyetini elinde bulunduran Fenerbahçe, farkı açacak golü bulamasa da savunmada rakibine pozisyon vermeyerek, devre arasına önde girdi.

Feyenoord ise Fenerbahçe savunmasında boşluk bulamadı ve ilk yarı boyunda net bir gol pozisyonuna bile giremeden, soyunma odasına 1-0 geride gitti.

GOL 18. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Feyenoord'da Kuyt'ın hücuma çıkarken Lens'e kaptırdığı topu alan Ozan Tufan, önündeki boşluğu değerlendirerek, ceza sahasına sokuldu. Ozan, ceza sahası önünde pasını sağdan içeri hareketlenen Emenike'ye aktardı. Nijeryalı futbolcunun ceza sahası içi sağ çaprazda yerden vuruşunda uzak kale direğine çarpan top, filelerle buluştu: 1-0

Emenike'nin gol attığı pozisyon dışında iki takımın da net bir gol fırsatı yakalayamadığı ilk yarı, Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

50. dakikada Sow'un pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Van der Wiel'in dar açıdan aşırtma vuruşunda kaleci Jones meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

Aynı dakika içinde Mehmet Topal'ın hatalı geri pasında Kuyt'ın ceza sahası içinde kayarak müdahale ettiği topu kaleci Volkan Demirel yatarak kontrol etti ve gole izin vermedi.

56. dakikada Lens'in ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda top kaleci Jones'ta kaldı.

58. dakikada Lens'in sağdan ortasında arka direğe gelen topu Sow, kafayla penaltı noktası üzerindeki Ozan Tufan'a indirdi. Bu oyuncunun vuruşunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak, yeniden Sow'a geldi. Senegalli oyuncunun röveşata vuruşunda kaleci Jones, bir kez daha savunmaya çarpan topu çizgi üzerinde iki hamlede kontrol etti.

62. dakikada sağ kanatta buluştuğu topla 3 kişiyi geçtikten sonra ceza alanına giren Lens'in ortasında penaltı noktası üzerindeki De Souza, bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top üstten auta gitti.

72. dakikada Kuyt'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Jorgensen, ceza sahası içi sol çaprazda meşin yuvarlağı karşı karşıya kaldığı kaleci Volkan Demirel'in üzerinden aşırttı. Kaleye giden topa son anda müdahale eden Skrtel, mutlak bir golü önledi.

78. dakikada Fenerbahçe, Lens ile mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Feyenoord'un kullandığı köşe vuruşunda topu kontrol eden Volkan Demirel, eliyle hızlı şekilde oyunu başlattı. Kendi ceza sahası yayı önünden hareketlenen Lens, bir rakibinden sıyrıldıktan sonra süratle rakip yarı alana geçti. Önündeki boş alanı değerlendirerek, sağdan ceza sahasına sokulan Hollandalı futbolcu, açısını kapatmaya çalışan Botteghin'den de sıyrıldı. Sarı-lacivertli futbolcu, kaleci Jones ile karşı karşıya kaldıktan sonra uygun durumda vuruşunu yaptı ancan meşin yuvarlağı auta gitti.

Fenerbahçe, mücadeleyi 1-0 kazandı.

Stat: Ülker

Hakemler: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (İsveç)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 77 İsmail Köybaşı), Mehmet Topal, Ozan Tufan, De Souza, Lens (Dk. 86 Alper Potuk), Sow, Emenike (Dk. 77 Van Persie)

Feyenoord: Jones, Karsdorp, Botteghin (Dk. 82 Kramer), Kongolo, Van der Heijden, Kuyt, El Ahmadi, Trindade, Toornstra, Berghuis (Dk. 57 Bilal Başaçıkoğlu), Jorgensen

Gol: Dk. 18 Emenike (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 26 El Ahmadi, Dk. 29 Van der Heijden, Dk. 44 Kongolo (Feyenoord), Dk. 29 Emenike, Dk. 75 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

Sıradaki Haber
Türk takımlarına saat ayarı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz