Futbol

"Kazanmak mecburiyetindeyiz''

28 Eylül 2016 Çarşamba 17:32 - Son Güncelleme 28 Eylül 2016 Çarşamba 14:40

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat: "Kazanmak mecburiyetindeyiz, eğer kazanamazsak işler bizim için çok zorlaşır"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci hafta maçında yarın Hollanda'nın Feyenoord takımını yenmek zorunda olduklarını söyledi.

Ülker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına Advocaat ile sarı-lacivertli takımın kaptanı Volkan Demirel katıldı.

Grubun favorisi ve en iyi takımının, ilk maçı Feyenoord'a deplasmanda 1-0 kaybetmesine rağmen hala İngiltere temsilcisi Manchester United olduğunu vurgulayan Advocaat, "Diğer 3 takım da ikincilik için mücadele edecek. Feyenoord, iki hafta önce Manchester United'ı beklenmedik bir şekilde yendi. Bu yüzden yarın maç çok zor olacak. Biz de yarın kazanmak mecburiyetindeyiz, eğer kazanamazsak işler bizim için çok zorlaşır." dedi.

Feyenoord'un uzun süredir yenilmediğini ve rakiplerinin kalitesini bildiklerini aktaran Hollandalı teknik adam, "Bu sezon Hollanda ve Avrupa'da yaptıkları inanılmaz. Onların ne yapacağından çok bizim ne yapacağımız önemli. Kendi sahamızda galibiyet almak için her şeyi yapmak zorundayız." şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe'ye geldiğim için çok şanslıyım"

Dick Advocaat, Fenerbahçe'nin teknik direktörü olduğu için çok şanslı olduğunu ifade etti.

Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en büyük takımlarından biri olduğunu söyleyen 69 yaşındaki teknik adam, "Fenerbahçe'ye geldiğim için çok şanslıyım. Herkese böyle bir şans verilmiyor. Belki kariyerimin son adımı olarak burayı seçtim ve pişmanlık duymuyorum." diye görüş belirtti.

Advocaat, Fenerbahçe için Hollanda Milli Takımı'ndaki görevinden ayrıldığı için pişman olmadığını da dile getirdi.

"Ozan ve De Souza, Mehmet'in 10 metre önünde oynuyor"

Advocaat, 3 ön libero Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Josef de Souza'nın aynı anda sahaya çıkması nedeniyle yapılan eleştirilere katılmadığını belirtti.

Ozan ve De Souza'nın eskisinden farklı bir pozisyonda oynadıklarının altını çizen Advocaat, bu yönde gelen bir soruya, "Son maçı izlediniz mi? Ozan ve De Souza'nın performansını... Kökenleri ön libero olabilir. Ozan ve De Souza, Mehmet Topal'ın 10 metre önünde oynadılar. Geçmişte 3 ön libero gibi oynadılar ama şimdi öyle oynamıyorlar." cevabını verdi.

Son maçlarda kaçan gollerle ilgili de konuşan tecrübeli teknik adam, "Son iki maçta 7 gol attık, 15 kadar pozisyona girip, kalemizde sadece 2 gol gördük. Tek sorun var, çok fazla pozisyona giriyoruz ama son pas daha iyi olmalı. Futbolda pozisyona girmeniz son derece önemlidir. Son pası çalışmamız gerekecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Volkan Şen, izleyenlere keyif veriyor"

Dick Advocaat, oyuncusu Volkan Şen'in çok yetenekli olduğunu aktardı.

Oyuncusunu öven Advocaat, "Volkan Şen'den çok mutluyuz, sadece final pası hariç. Onun oyun şekli son derece etkili. Son pas vizyonunu biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Gol atmış, atamamış fark etmez, başka oyuncular daha uygun olduğunda pas vermede kendini geliştirmeli. O bunu biliyor zaten. İnsanların onu sahada görmekten hoşlandığı, izlemekten keyif aldığı bir oyuncu Volkan." diye konuştu.

Advocaat, bir basın mensubunun Volkan'la ilgili "Taraftarlar çalım atarken Volkan'ı Messi gibi görüyor." ifadesine ise gülümseyerek karşılık verdi.

Hollandalı teknik adam, kadroda rotasyon yapamayacaklarını, çünkü böyle bir pozisyonda olmadıklarını belirterek, Robin van Persie'nin kadroda olup olmayacağını yarın herkesin göreceğini kaydetti.

Tecrübeli teknik adam, geçen sezonun son 4 ayında teknik danışmanlığını yaptığı Feyenoord'un başarısının sırrının şu anki teknik heyet olduğunu sözlerine ekledi.

Volkan Demirel: "Kazanmamız gerektiğini biliyoruz"

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, Feyenoord'u yenerek taraftarlarla yarın güzel bir akşam yaşamak istediklerini dile getirdi.

Önemli bir maça çıkacaklarını vurgulayan sarı-lacivertli takımın kaptanı, "Feyenoord'un durumunu da biliyoruz. Hocamız bize gerekli bilgileri veriyor. Takım arkadaşlarımızla maç üzerinde gerekli detayları konuşuyoruz. Kazanmamız gerektiğini biliyoruz. Tribünlerin istediği seviyede olmayabiliriz ama kazandıkça takım olma yolunda daha iyi gideceğimizi biliyoruz. Maçı kazanarak taraftarlarımızla güzel bir akşam yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Feyenoord'un performansından çok kendilerinin neler yapabileceğinin önemli olduğunu vurgulayan Volkan, "Güçlü, iyi takım ama biz de buna karşılık verebilecek çok iyi bir takımız. İstediklerimizi sahaya yansıttığımızda stadımızın nasıl bir yer olduğu herkes biliyor." diye konuştu.

Volkan Demirel, az pozisyon vermelerine rağmen kalelerinde gol gördüklerini kabul ettiğini anlatarak, "Bu, takım savunmasının kötü olduğu ya da benim kötü kalecilik yapmamla ilgili değil. Futbol biraz da şans oyunudur. Tabii ki ben kötü gol yediğim zaman kabul ederim. Takım anlamında savunmada herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli kaleci, takımdaki ortamın çok iyi olduğunu da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
F.Bahçe'de 210. Avrupa sınavı heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz