Futbol

"Osmanlı Kalesi" Avrupalı konuklarını bekliyor

26 Ağustos 2016 Cuma 11:50 - Son Güncelleme 26 Ağustos 2016 Cuma 08:54

Osmanlı Stadı, modern ve geleneksel yapıyı bir arada barındırıyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalarak tarihinde bir ilki gerçekleştiren Osmanlıspor'un iç saha maçlarını oynadığı Osmanlı Stadı, özgün mimari yapısıyla dikkati çekiyor.

Avrupa standartlarına uygun bir şekilde yenilenen 19 bin 626 seyirci kapasiteli Osmanlı Stadı, modern ve geleneksel yapıyı bir arada barındırıyor. Kale görünümlü stadyumun etrafı surlarla çevrili, girişlerde ise dev yeniçeri heykelleri bulunuyor.

Stadyumun giriş bölümleri ise kale kapısı görünümünde inşa edilmiş. Taraftarlar girişlerini bu şekildeki 6 kapıdan yapıyor. Dışarıdan bakıldığında bir kaleye benzeyen Osmanlı Stadı'nın maraton tribününün dış cephesi ise tarihi Beypazarı evleri görünümünde. Futbolcular, stadyuma sağında ve solunda Yeniçeri heykellerinin bulunduğu kapıdan girişlerini gerçekleştiriyor.

Stadyumun dışında olduğu kadar içerisinde de Osmanlı Devleti'nin kültürü yaşatılıyor. Mehteran takımının her maçta tribünde yerini aldığı statta Osmanlı Devleti'ne ait figürler ve geçmişte kurulan 16 Türk devletinin sancakları bulunuyor. Statta müzik olarak Mehter Marşları çalınırken, futbolcular sahaya çıkarken ise Osmanlı Devleti'nin kuruluş tarihinin anlatıldığı Diriliş Ertuğrul dizisinin jenerik müziğiyle çimlere ayak basıyor.

Bu sezon tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele edecek Osmanlıspor, 48 takımın katıldığı organizasyonda, Portekiz temsilcisi Braga ile birlikte mimarisi en farklı statlarından birine sahip.

Braga'nın iç saha maçlarını oynadığı 30 bin seyirci kapasiteli Municipal de Braga Stadı'nın mimari yapısı da farklılığıyla dikkati çekiyor. UEFA tarafından da "sanat eseri" olarak kabul edilen stadın inşası, Portekiz'de 2004 yılında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası için belediye tarafından 2003 yılının sonunda tamamlandı.

Doğal yapısıyla beğeni toplayan statta karşılıklı olarak yer alan ve çelik halatlarla birbirine tutturulan sadece iki maraton tribünden oluşuyor. Kale arkasında tribünlerde kayalıklar bulunuyor.

Osmanlıspor'un stadı da bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Braga'nın stadı gibi adından söz ettirecek görsel özelliklere sahip.

Sıradaki Haber
ÖZET | Osmanlıspor tarih yazdı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz