Futbol

ÖZET | Lyon az daha zoru başaracaktı!

12 Mayıs 2017 Cuma 00:01 - Son Güncelleme 12 Mayıs 2017 Cuma 09:03

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında Ajax, deplasmanda  Olympique Lyon'a 3-1 yenilmesine rağmen, ilk maçta elde ettiği 4-1 galibiyetin avantajıyla adını finale yazdırdı. Kupa-2'de 25 yıl sonra finale çıkma başarısı gösteren Hollanda ekibi, finalde İngiliz devi Manchester United ile karşılaşacak.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

UEFA Avrupa Ligi'nde Fransa'nın Olympique Lyon takımı, ilk maçta 4-1 yenildiği Hollanda temsilcisi Ajax'ı konuk etti.

Ajax, 27. dakikada Kasper Dolberg'in fileleri havalandırması sonucu 1-0 öne geçti. Olympique Lyon, Alexandre Lacazette'in ilki penaltıdan olmak üzere 45 ve 45+1. dakikalarda attığı gollerle ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

Ev sahibi takım, Rachid Ghezzal'ın 81. dakikada kaydettiği golle skoru 3-1'e getirdi ve tur için umutlandı. Ajax'ta Nick Viergever, 84. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 

Eksik kalan rakibi karşısında baskısını daha da artıran Fransız ekibi, tüm çabalarına rağmen istedi golü bulamadı ve Ajax, sahadan 3-1 yenik ayrılmasına karşın adını finale yazdırdı. Böylece Holllanda temsilcisi, 1992'nin ardından bu organizasyonda ikinci kez finale çıkma başarısı gösterdi.

Amsterdam ekibi, 1991-1992 sezonunda o dönemdeki adı UEFA Kupası olan organizasyonun finalinde İtalyan temsilcisi Torino ile karşılaşmıştı. İlk maçta deplasmanda rakibiyle 2-2 berabere kalan Ajax, evinde 0-0 sona eren müsabakanın ardından dış sahada gol atmanın avantajıyla şampiyonluğa ulaşmıştı.

Ajax, finalde İspanyol ekibi Celta Vigo'yu eleyen İngiliz temsilcisi Manchester United ile karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi finali 24 Mayıs Çarşamba günü İsveç'in başkenti Stockholm'deki Friends Arena'da oynanacak.

Sıradaki Haber
Avrupa Ligi'nde finalin adı belli oluyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz