Futbol

UEFA Avrupa Ligi'nde sürpriz sonuçlar

24 Şubat 2017 Cuma 02:49 - Son Güncelleme 24 Şubat 2017 Cuma 03:56

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu sürpriz sonuçlara sahne oldu.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu sürpriz sonuçlarla tamamlandı. Kuralar çekilirken favori gösterilen bazı ekipler, dev turnuvadan elendi. İşte Kupa-2'de öne çıkan sürprizler...

Sürprizlerden ilkini temsilcimiz Fenerbahçe yaşadı. Rus ekibi Krasnodar ile eşleyen sarı-lacivertli ekibimiz, maçlar öncesi favori gösteriliyordu. İlk karşılaşmada deplasmanda 1-0 yenilen Fenerbahçe, Kadıköy'deki mücadeleden 1-1'lik skorla ayrılınca UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Zenit'e son dakika şoku!

Sürpriz sayılabilecek bir skor da Belçika temsilcisi Anderlecht'ten geldi. İlk müsabakada Rusya'nın güçlü ekibi Zenit'i 2-0 yenen Anderlecht, deplasmanda 3-1 yenilmesine rağmen üst tura yükselen taraf oldu. Belçika ekibini son 16'ya Isaac Thelin'in 90. dakikada attığı gol taşıdı.

APOEL sürprizi

Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi APOEL ise deplasmanda 3-2 yenildiği İspanyol ekibi Athletic Bilbao'yu 2-0 yenerek, sürpriz yaptı ve son 16'ya kaldı.

Tottenham'a evinde şok

Belçika temsilci Gent ise İngilizlerin güçlü ekibi ve Kupa-2'nin favorilerinden gösterilen Tottenham'ı kupanın dışına itti. 1-0 galip geldiği ilk maçın rövanşında, İngiliz ekibi Tottenham ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Gent, üst tura adını yazdırdı. Tottenham, maçı 10 kişi tamamladı.

Celta Vigo, Shakhtar'ı uzatmada kupadan eledi

İspanya'nın Celta Vigo takımı da evinde 1-0 mağlup olduğu Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'i deplasmanda eleyerek sürpriz bir sonuca imza attı.

İspanyol ekibi, normal süresi 1-0 önde tamamlayarak maçı uzatmalara götürdü. Uzatmaya giden maçta güçlü rakibi Shakhtar Donetsk'i 2-0 yenen Celta Vigo, son 16 turuna yükseldi.
 

Sıradaki Haber
Tottenham'a şok!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz