Futbol

VİDEO | Akçay'dan galibiyetin formülü

27 Temmuz 2016 Çarşamba 20:54 - Son Güncelleme 27 Temmuz 2016 Çarşamba 19:46

"Klasımızı ortaya koyarsak ve rakip kadar koşarsak maçtan avantajlı ayrılırız."

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Estonya ekibi Nomme Kalju önünde klaslarını ortaya koymaları durumunda karşılaşmadan avantajlı bir skorla ayrılacaklarını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı öncesinde, Osmanlı Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına katılan Akçay, turlar geçildikçe maçların zorluk derecesinin arttığını, futbol kültürü olan bir takımla karşılaşacaklarını ifade etti.

Akçay: "Ölü toplarda güçlü bir takım"

Rakiplerinin kendilerinden fazla maç oynadığını belirten Akçay, "Böylelikle maç kondisyonunu da ele geçirmiş bir takım. Hızlı oyunculara sahip, kontratak oynayan bir takım. Kendi liglerinde farklı, Avrupa Ligi'nde farklı sistemle oynayan bir takım. Bu hafta oynadıkları son müsabakada Avrupa kupasında oynattıkları 5 oyuncuyu oynatmadılar. Bizimle oynayacakları müsabakaya çok ciddi bakıyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Hızlı oynamalarını gerektiğini anlatan Akçay, şöyle konuştu:

"Boy ortalaması kısa olan bir takım. Aralık bulmak çok zor olacak. Çabuk oynayamadığımız takdirde, devamlı duvara çarpacağımız bir maç olabilir. Ölü toplarda güçlü bir takım. Etkili oyuncuları var. Ama biz de iyi bir takımız. Klasımızı ortaya koyabilirsek ve rakip kadar koşarsak, bu müsabakadan avantajlı bir skorla ayrılabileceğimizi düşünüyorum."

Osmanlıspor'un Bosna Hersekli oyuncusu Advija Vrsajevic ise 3. ön eleme turunda mücadele ettiklerini hatırlatarak, "Bu turda kolay rakip yok. Kendi kalitemize varıp, yüzde 100'ümüzü sahaya yansıtırsak, bu turda başarılı olacağımıza inanıyorum. Sadece kalitemizi göstermemiz gerekiyor." dedi.

Nomme Kalju Teknik Direktörü: "Zor bir maç bizi bekliyor"

Nomme Kalju Teknik Direktörü Sergei Frantsev ise zorlu bir rakiple mücadele edeceklerini söyledi.

Osmanlıspor ile ilgili bazı bilgiler aldıklarını anlatan Frantsev, "Zor bir maç bizi bekliyor." dedi.

Frantsev, Türkiye Ligi'nin Avrupa'nın en zor liglerinden biri olduğuna dikkati çekerek, "Ligi 5. sırada tamamlamış bir takımla oynayacağız. Zorlu bir rakip bizi bekliyor. Güçlü oyunculardan kurulu" diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'nde oynattığı oyunculardan 5 tanesine lig maçında yer vermediğinin hatırlatılması üzerine Frantsev, "Takım içindeki rotasyon hocanın kararıdır" ifadesini kullandı.

"Kendileri için lig mi yoksa UEFA Avrupa Ligi mi önemli?" şeklindeki bir soru üzerine Frantsev, "Hangi kulvarın önemli olduğuna gelince, bizim için bir sonraki maç hayatımızın en önemli maçıdır. Karşımızda güzel ve kaliteli bir ekip var" şeklinde görüşlerini aktardı.

Sıradaki Haber
Kek: "Zor bir maç bizi bekliyor"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz