Motor Sporları

VİDEO | Baja Rallisi'nde kazananlar belli oldu

25 Eylül 2016 Pazar 23:18 - Son Güncelleme 25 Eylül 2016 Pazar 20:59

Yakın Karadeniz Baja Rallisi'nin son gün etabı final müsabakaları ile sona erdi.

Düzce ve 7 ilçesinde, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), Düzce Valiliği, belediyeler ve kaymakamlıkların iş birliğinde düzenlenen, Yakın Karadeniz Baja Rallisi'nin son gün etabı final müsabakaları ile tamamlandı.

Organizasyonda, dört gün boyunca Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova ve Yığılca'dan geçen sporcular, 450 kilometrelik ralliyi, Topuk Yaylası'ndaki final etabı ile sonlandırdı.

R1, R2, R3 ve R4 kategorilerinde mücadele eden 62 yarışmacı, orman ve ilçe merkezlerinde kurulan özel seyirci etaplarında birbiri ile kıyasıya mücadele etti.

Anıtpark Meydanı'ndan startı verilen rallinin ilk gününde, Kaynaşlı ilçesinde Enduro, Yığılca ve Akçakoca'da ekstrem etabı, ikinci günü, Çilimli-Cumayeri-Gümüşova etabı ile devam etti.

Gümüşova Dereköy'de izleyiciyle buluşan motorcular, ardından rallinin üçüncü gününde Şehit Ömer Halisdemir etabını geçti. Burada kazanılan özel kupa, milli motosikletçi Şakir Şenkalaycı ve TMF Yönetim Kurulunca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesindeki kabrine getirilerek ailesine teslim edilecek.

Yarışmanın son gününde, 90 kilometrelik Gölyaka-Kaynaşlı etabını tamamlayan sporcular, Topuk Yaylası'ndaki 700 metrelik özel enduro seyirci etabını geçti.

İşte birinciler

Yarışmalar sonunda R1 sınıfında Murat Yazıcı, R2 sınıfında Şakir Şenkalaycı, R3 sınıfında Burak Kaya, R4 sınıfında Orçun Koral, veteranda Hüseyin Neziroğlu gençlerde ise Nurdoğan Kuzu birinci olmayı başardı.

Ayrıca yarışmanın tek kadın sporcusu Gökçen Kabaş, özel ödüle layık görüldü.

Fenerbahçe Kulübünün Topuk Yaylası'nda bulunan sosyal tesislerinde gerçekleştirilen ödül töreninde, dereceye giren sporculara, Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanlarınca çeşitli hediyeler verildi.

"Bu organizasyon Türk sporuna katkı sağladı"

Organizasyon hakkında, AA'ya bilgi veren TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, federasyon olarak hayalleriolan baja raliisini Düzce'de düzenlediklerini söyledi.

Uçar, rallinin Düzce'de yapılmasının çok yerinde bir karar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Dünyanın tanıdığı bir baja rallisini başlatmak ve bunu devam ettirmek hayalimiz vardı. Düzce'de dünyanın ve Avrupa'nın sayılı bir kros pistini yaptıktan sonra bu organizasyon peşinden geldi. Hep birlikte buraya, hem sportif açıdan hem de spor turizmi açısından bir kazanım meydana getirdik. 450 kilometrelik bir parkur kazandırdık."

Baja rallisinin Türkiye'de ilk defa gerçekleştirildiğini vurgulayan Uçar, "Bu organizasyon, Türk sporuna katkı sağladı. Federasyon olarak, sporun ve sporla ilişkilendirilmiş turizmin her zaman destekçisiyiz. Sayın valimizin de talimatı üzerine 2017-2018'de, bu organizasyonu dünya şampiyonası formatına taşımaya gayret göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Kenan Sofuoğlu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uçar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kenan Sofuoğlu, Türkiye'de motor sporları dendiğinde akla gelen milli kahramanımız. Sportif kişilik olarak da birey olarak da en doğru örneği sergileyen bir kardeşimiz, arkadaşımızdır. Bu organizasyona da emeği büyük. Düzce'de uluslararası boyutta A lisansı alabileceğimiz pist projesini de Kenan, mülki amirlerimizle beraber yürütüyor. Düzce, off-road, drack ve enduro branşlarında yarışlar yapılabilecek hale gelecek."

Sıradaki Haber
Düzce'de Baja Rallisi heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz