Tenis

Teniste Fed Cup heyecanı

07 Şubat 2017 Salı 13:21 - Son Güncelleme 07 Şubat 2017 Salı 13:25

Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Grupta yer alan Türkiye, ilk maçını Letonya ile yapacak

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından düzenlenen Fed Cup'ta, Türkiye'nin de yer aldığı Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Grup maçları 8 Şubat Çarşamba günü başlayacak.

Estonya'nın başkenti Tallinn'de gerçekleştirilecek organizasyonda Türkiye, ilk maçını Letonya ile yapacak. Alaaddin Karagöz yönetimindeki milli takımda, Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, Ayla Aksu, Pemra Özgen ile Berfu Cengiz yer alıyor.

Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Grupta, kupaya üst üste 5. kez katılan milli takımın yanı sıra Avusturya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Büyük Britanya, Estonya, Gürcistan, Hırvatistan, İsrail, Letonya, Macaristan, Polonya, Portekiz ve Sırbistan bulunuyor.

Organizasyon 11 Şubat Cumartesi günü sona erecek.

Milli raketlere ödül

Kupa için Tallinn'de bulunan milli sporculardan Pemra Özgen ve Çağla Büyükakçay'a, Fed Cup tarafından "Adanmışlık Ödülü" verildi.

Türkiye Tenis Federasyonundan yapılan açıklamaya göre "Adanmışlık Ödülü"ne layık görülen Pemra ve Çağla'ya ödülleri, Kadriorg Sarayı'nda düzenlenen açılış programında takdim edildi.

Adanmışlık Ödülü, kadın tenisinin milli takımlar düzeyindeki şampiyonası Fed Cup'ta toplam 40 veya 40'tan fazla seride ülkesini temsil eden sporculara veriliyor. Ay-yıldızlı sporculardan 30 yaşındaki Pemra, 2001'den bu yana 48 kez milli formayı terletirken, 27 yaşındaki Çağla ise 2004'ten beri 40 seride milli formayı giydi.

Sıradaki Haber
Hakeme top atan tenisçiye ceza
Yükleniyor lütfen bekleyiniz