Tenis

Dünya 1 numarası Williams elendi

09 Eylül 2016 Cuma 11:13 - Son Güncelleme 20 Nisan 2017 Perşembe 18:08

Turnuvanın 11. gününde tek kadınlarda Çek Pliskova ve Alman Kerber finale çıktı.

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ın 11. gününde tek kadınlarda Çek Karolina Pliskova ve Alman Angelique Kerber finale yükseldi.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve 12 Eylül'e kadar devam edecek turnuvada, tek kadınlarda yarı final maçları tamamlandı.

Dünya 1 numarası Williams elendi

Tek kadınlarda 10 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova, dünya 1 numarası Serena Williams karşısında 6-2 ve 7-6'lık setlerle 2-0 galip gelerek adını finale yazdırdı.

Pliskova kariyerinin ilk grand slam finaline çıkarken, Serena Williams, 186 haftadır oturduğu birincilik koltuğunu Angelique Kerber'e bıraktı.

Öte yandan Serena Williams, Steffi Graf ile paylaştığı aralıksız en uzun bir numarada kalma rekorunu (186 hafta) kıramazken, yine Graf ile paylaştığı en çok grand slam kazanma rekoruna (22) tek başına sahip olma fırsatını da kaçırmış oldu.

Hem finale hem de birinciliğe yükseldi

Günün bir diğer maçında ise dünya 2 numarası Angelique Kerber, Caroline Wozniacki'yi 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek final bileti aldı.

Dünya bir numarası Serena Williams'ın turnuvaya veda etmesiyle Kerber, dünya sıralamasında bir numaraya yükseldi.

Alman tenisçi finalde Karolina Pliskova ile kariyerinin ikinci grand slam şampiyonluğunu kazanmak için mücadele edecek.

12. günün programı

ABD Açık'ın 12. gününde tek erkeklerde yarı final maçları yapılacak.

Yarı finalde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ile 10 numaralı seribaşı Fransız Gael Monfils ve 3 numaralı seribaşı İsviçreli Stan Wawrinka ile 6 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori karşılaşacak.

Etiketler : ABD AçıkTenis
Sıradaki Haber
ABD Açık Tenis'te 10. gün geride kaldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz