Tenis

Kortta Rio için heyecanlı bekleyiş

03 Haziran 2016 Cuma 11:49 - Son Güncelleme 03 Haziran 2016 Cuma 08:52

Cengiz Durmuş: "Olimpiyat kotasını alarak bir ilki başaracağımıza inancım tam."

Teniste, 2016 Rio Olimpiyatları için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Sporculara, olimpiyat kotası için verilen puan toplama süresi 6 Haziran Pazartesi günü sona erecek ve kota alan sporcular, Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından ilan edilecek sıralamaya göre belli olacak.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda şampiyonluğa ulaşarak, Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) turnuvalarında final oynayan ilk Türk tenisçi olan, ardından WTA'da nisan ayının en iyi çıkış yapan oyuncusu seçilen ve son olarak Rolland Garros'da 2. tura yükselerek, bir grand slam'de ana tabloda maç kazanan ilk Türk kadın tenisçi unvanın kazanan Çağla Büyükakçay'ın, ilk 56 sporcunun kota alacağı listede sıralamaya girme şansı oldukça yüksek.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, AA'a yaptığı açıklamada, "Olimpiyat kotasını alarak bir ilki başaracağımıza inancım tam" dedi.

Kota sürecinde artık sona geldiklerini belirten Durmuş, "6 Haziran'da dünya sıralaması belli olacak. Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), gerekli kriterlere bakarak kota alan sporcuları belirleyecek ve 9 Haziran'da ülke federasyonlarına bildirimde bulunacak. Çağla şu anda potada, kota alma ihtimali çok yüksek. Çağla'nın kendi puanlarıyla olimpiyata gideceğine inanıyorum" diye konuştu.

"Çağla şu anda ilk 75 içinde yer alıyor"

Puan tablosunda ilk 56 sporcunun kota alacağını dile getiren Durmuş, "Aynı ülkeden en fazla 4 sporcu kota alabilecek. Yani bir ülkenin listede 6 sporcusu olsa bile bunlardan sadece 4'üne kota verilecek. Ayrıca, sporcu ilk 56'ya girse de geçen yıl Fed Kupası oynamadıysa kota alamayacak. Bunun gibi bazı kriterler var. Böylece sıralama aşağı çekilecek ve bu da bizim şansımızı artıracak. Çağla şu anda ilk 75 içinde yer alıyor. Çok büyük bir ihtimalle kota alacaktır" ifadelerini kullandı.

Çağla'nın ilk 56'ya girememesi durumunda kota mücadelesine devam edeceklerini vurgulayan Durmuş, şöyle devam etti:

"Çağla'nın kendi puanları yetmediği takdirde, olimpiyatlara davetle gitme olasılığı da bulunuyor. Bununla ilgili bir süredir girişimlerde bulunuyoruz. Ayrıca Çağla, son dönemin parlayan raketleri arasında yer alıyor, her alanda şansı yüksek. İstanbul Cup ve Rolland Garros'da elde ettiği başarılar, dünya basınında çok geniş yer buldu. Türk tenisinin gelişimiyle ilgili övgü dolu şeyler yazıldı. Bunlar Çağla'ya büyük avantaj sağlıyor."

Erkeklerde de Marsel İlhan ile kota mücadelesi verdiklerini ifade eden Durmuş, Marsel'in şansının az olduğunu ancak yine de son liste belirlenmeden kesin bir şey söylemenin doğru olmayacağını kaydetti.

Sıradaki Haber
Büyükakçay'dan bir ilk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz