Tenis

"Çok yorgundum, ayakta zor durdum"

26 Ekim 2013 Cumartesi 21:47 - Son Güncelleme 26 Ekim 2013 Cumartesi 21:51

Williams: "Yorgun olmamın sebebi çok maç yapmış olmam."

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda tekler yarı finalinde Sırp Jelena Jankovic'i 2-1 yenerek finale yükselen kadınlar 1 numarası Serena Williams, maçta yorgun olmasının sebebinin sakatlık olmadığını, bu sene çok fazla karşılaşma oynadığını söyledi.

Williams, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmada ayakta durmakta zorlandığını belirterek, "Bugünkü yorgunluğumun nedeni bir sakatlık değil. Çok yorgundum, öyle ki ayakta bile zor durdum" dedi.

Bu yıl çok fazla maç yaptığını anlatan ABD'li sporcu, şöyle devam etti:

"Fiziksel olarak yorgundum, bacaklarım hareket etmedi, kortta hızlı hareket edemedim. Sene içerisinde çok şey yapınca sanırım bir şekilde acısı sizden çıkıyor. Son anlarda maçta kalabilmek için çok çalıştım ve bacaklarımı toplara yetişmek için zorladım. Kendime sadece savaşmam gerektiğini söyledim. O dakikalarda, puan almak ve 'winner'lar için savaştım. Dün gece otel odamda yatarken bir anda bir şey oldu. Gerçek anlamda bir duvara toslamış gibi hissettim. O andan beri çok az enerjim var. Bugün antrenmanda bile çok zorlandım. Bu sene çok sayıda maça çıktım. Bu kadar uzun süre istikrarlı bir şekilde oynamak çok zor."

Serena Williams, bu akşam dinleneceğini kaydederek, "Bugün bu yorgunluğa rağmen ayakta kalabildiğim için kendimle gurur duyuyorum. Fiziksel olarak çok kötü olsam da hiçbir zaman pes etmem. Li Na burada çok iyi oynuyor, sahada çok iyi hareket ediyor. Ancak yarınki maça hazır olacağımı düşünüyorum, başka seçeneğim yok. Kariyerimde bu sene olduğu kadar fazla maça çıkmadım. Bu kadar fazla maç yapmamın tek motivasyon kaynağı kaybetmeyi sevmiyor olmam. Çok fazla maça çıkıyorum çünkü maçları kazanıyorum" diye konuştu.

Jankovic: "Serena'nın gelgitleri beni ilgilendirmedi, oyunuma odaklandım"

Jelena Jankovic ise maçta kendi oyununa konsantre olduğunu vurgulayarak, "Serena maç içerisinde gelgitler yaşasa da beni bu ilgilendirmedi, kendi oyunuma odaklandım. Bugünkü maçta Serena bazen hızlı, bazen de yavaş servisler attı, bu durumda konsantre olmak benim için zor oldu. Yine de oyunuma konsantre olmak benim için önemli olandı" ifadelerini kullandı.

Üçüncü sette 5-1 geriden gelmesine karşın 6-4 kaybettiğini aktaran Sırp tenisçi, "Serena yenerken büyük servisler atıyor, kaybederken daha yavaş servisler atıyor. Bir oyuncu olarak buna dikkat etmeniz lazım. Onunla daha önce de karşılaştım, bunu yaptığını biliyorum. Bu ya onun oyun stili ya da bana karşı böyle yapıyor, bilmiyorum. Serena dünya 1 numarası ve çok iyi oynuyor. Bence uzak ara en iyi oyuncu, bu noktada olmayı hak ediyor" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Li Na çok mutlu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz