Voleybol

"Devasa bütçelerle yarışıyoruz"

10 Şubat 2016 Çarşamba 11:40 - Son Güncelleme 10 Şubat 2016 Çarşamba 09:46

G.Saray Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Güneyligil, açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Ataman Güneyligil, Bayanlar 1. Lig'de sezonu ilk 4 içinde bitirerek dörtlü finalde mücadele etme hedefine çok yaklaştıklarını belirterek, şimdiki amaçlarının CEV Kupası'nda finale yükselmek olduğunu söyledi.

Çoğunluğu altyapısından çıkan genç oyunculardan kurulu kadrosuyla ligde 15 maçta 13 galibiyet alarak 3. sırada bulunan Galatasaray, CEV Kupası'nda Polonya'nın Impel takımı karşısında yarı final mücadelesi verecek.

Sarı-kırmızılı ekibin başına sezon başında geçen Güneyligil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camiaya ve taraftarlara verdikleri savaşma sözünü tuttuklarını kaydetti.

Güneyligil, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemeleri nedeniyle lig statüsünde değişikliğe gidildiğini belirterek, "Geçen sezon ilk 8 takım eleme oynar, oradan çıkan 4 takım dörtlü finalde mücadele ederdi fakat olimpiyat elemeleri nedeniyle doğrudan ligin ilk 4 takımı iki şehirde dörtlü final oynayacak. Ligdeki puanın play-off'a taşınmaması dolayısıyla sıralamanın bir değeri yok ama ilk 4'ün içinde olmak çok önemli. Bu yönde oyuncularımızı hazırladık" diye konuştu.

Ligi ilk 4 içinde bitirmeyi neredeyse garantilediklerini anlatan Güneyligil, şunları söyledi:

"Eczacıbaşı VitrA, VakıfBank ve Fenerbahçe Grundig gibi çok güçlü takımlar var. Bursa Büyükşehir Belediyespor, Nilüfer Belediyespor ve Sarıyer Belediyespor gibi bizden fazla harcama yaptıklarını düşündüğüm takımlar da var. Bu takımların arasında ilk 4'e girmek önemliydi. Saydığım büyük takımlardan Eczacıbaşı VitrA'yı yenip, sadece VakıfBank ve Fenerbahçe'ye yenilerek yolumuza devam ediyoruz. Kalan takımları mağlup etmek pozisyonumuzu güçlendiriyor. Şu anda 3. sıradayız ama 5. sıradaki rakibimizle 12-13 puan fark var. Neredeyse ilk 4 içinde yer almayı garantiledik. İlk hedefimize ulaştık. Şimdiki hedefimiz, Avrupa kupasında final oynamak. Takımımın şu ana kadar gösterdiği performanstan çok memnunum."

"Devasa bütçelerle yarışıyoruz"

Sarı-kırmızılı takımın başantrenörü, büyük bütçelerle kurulan takımlara karşı altyapıdan gelen oyuncuların oluşturduğu mütevazı kadro ile mücadele ettiklerini aktardı.

Türkiye'de, yüksek ücretlerle oynayan voleybolcular olduğuna vurgu yapan Güneyligil, sözlerine şöyle devam etti:

"Devasa bütçelerle yarışıyoruz. Fiziksel kapasiteli oyuncular Türkiye'ye çok büyük paralar karşılığında geliyor. Gerçekten iyi bir futbolcu kadar para alıp, takımlarımızda oynayan voleybolcular var. Onlara karşı altyapımızdan gelen oyunculardan kurulu mütevazı kadromuzla mücadele etmeye çalışıyoruz. Voleybol bir hata oyunu. Ne kadar az hata yaparsanız o kadar iyi olursunuz. Biz, hata yapmamaya ve savaşmaya çalışıyoruz. Sonuç iyi olur kötü olur, onu sezon sonu hep beraber göreceğiz ama ilk günden bu takımın savaşacağının sözünü vermiştik. Şu ana kadar bu sözümüzü tuttuk."

"Oyuncularımın her biri yıldız"

Galatasaray'daki arkadaşlığın üst seviyede olduğunu belirten Ataman Güneyligil, "Oyuncularımızın her biri yıldız. Harika bir arkadaşlık var. Aslında bu olmayan takımlarda söylenir. 'Çok iyi anlaşıyoruz, beraber vakit geçiriyoruz' denir ama takım içinde bir sürü sıkıntı vardır ancak bizde herkes birbirine yardımcı oluyor. Gençler, deneyimlilere, deneyimliler ise gençlere çok fazla şey katıyor" ifadelerini kullandı.

Yabancılar hariç takımdaki oyuncularla altyapıda 5-6 sene beraber çalıştığını anlatan genç başantrenör, "Artık setin herhangi bir sayısında bir oyuncuma top geldiğinde ne yapacağını çok iyi biliyorum. Artık ezberledim. Seneler boyunca ben onları büyüttüm, onlar da beni büyüttü. Tabii sporda hiçbir şeyin garantisi yok. Onun için aynı çalışmayı, disiplini ve arkadaşlığı korumamız lazım. Sonrasında sonuç gelir. Gelmezse de bir sonraki sezon gelir. Yaptığımız zaten 7-8 sene öncesinden gerçekleştirilen bir planlama. Şimdi onun meyvesini yiyoruz ama henüz en lezzetli yerine ulaşmadık" değerlendirmesinde bulundu.

Sezon başında 1 yıllık imzaladığı sözleşmesinin 2 yıl daha uzatılmasına değinen Güneyligil, "Sözleşme yenilemenin maddi bir sürü şartı var ama maneviyatı çok önemli. Galatasaray gibi büyük bir kulüpte başantrenörlükte ilk senesini geçiren birisine sezon ortasında böyle bir teklif yapılması çok büyük onur ve gurur kaynağı. Bunun için yönetimimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Kalite anlamında Impel'den eksiğimiz yok"

Güneyligil, CEV Kupası'nda yarın Polonya'nın Impel takımıyla karşılaşacaklarını hatırlatarak, güçlü rakiplerinden bir eksiklerinin olmadığını söyledi.

Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nden gelen rakiplerinin önemli oyunculara sahip olduğunu vurgulayan Galatasaray Başantrenörü, "Impel önemli bir takım. Önemli dünya yıldızlarını kadrosunda barındırıyor. Çok kaliteli bir takım olduklarını söyleyebilirim ama bizim takımımızın da kalite anlamında onlardan bir eksiği yok. Ayrıca çok daha fazla savaşıyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz