Voleybol

VakıfBank ile Fenerbahçe liderliği garantiledi

24 Şubat 2017 Cuma 11:07 - Son Güncelleme 24 Şubat 2017 Cuma 11:24

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde VakıfBank ile Fenerbahçe, gruptan lider çıkmayı garantiledi.

Voleybolda bu hafta 5 Türk temsilcisi, Avrupa kupalarındaki mücadelesine devam etti.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde, 5. hafta maçları oynanırken, D Grubu'nda, VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA'yı 3-1 mağlup ederek, 14 puanla gruptan lider çıkmayı garantiledi. Eczacıbaşı VitrA ise 10 puanla 2. sırada yer aldı.

C Grubu'nda namağlup 12 puanla zirvede yer alan Fenerbahçe ise deplasmanda Azerbaycan'ın Azerrail Bakü takımını 3-0 yenerek 15 puanla zirvedeki yerini korudu. Bu sonuçla sarı-lacivertlilerin grubu lider bitirmesi kesinleşti.

Ligde 6. ve son maçlar 28 Şubat'ta oynanacak. VakıfBank, deplasmanda Rusya'nın Uralochka-NTMK takımı ile karşılaşırken, Eczacıbaşı VitrA, Alman Dresdner SC'yi, Fenerbahçe ise Fransa'nın ST-Raphael Var VB takımını konuk edecek.

Kadınlar CEV Kupası'nda, 8'li final ilk maçında, sahasında, Slovenya temsilcisi Nova KBM Branik'i 3-0 mağlup eden Galatasaray, rövanştaki karşılaşmayı 3-2 kaybetmesine rağmen, kazanılan set toplamında üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükseldi. Türk temsilcisi, çeyrek finalde Polonya'dan Budowlani Lodz ile eşleşti. Kupada çeyrek final maçları 7-9 Mart tarihlerinde yapılacak.

Kadınlar Challenge Kupası'nda yer alan Bursa Büyükşehir Belediyespor, çeyrek final ilk maçında, deplasmanda İspanya'nın Naturhouse Ciudad de Logrono takımını 3-1 mağlup ederek rövanş maçı için avantaj sağladı.

Türk temsilcisi, çeyrek final rövanş maçını 7 Mart'ta sahasında oynayacak.

Kupalarda haftanın maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

VakıfBank-Eczacıbaşı VitrA: 3-1

Azerrail Bakü-Fenerbahçe: 0-3

Nova KBM Branik-Galatasaray: 3-2

Naturhouse Ciudad de Logrono-Bursa Büyükşehir Belediyespor: 1-3

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz