Voleybol

"Bu fotoğraf Türk spor tarihine geçecek"

03 Mayıs 2017 Çarşamba 16:07 - Son Güncelleme 03 Mayıs 2017 Çarşamba 16:24

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off final serisinde karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve Galatasaraylı oyuncuları, şampiyonluk seremonisinde birlikte yer aldıkları fotoğraf ve oluşturdukları dostluk görüntüleri için kutladı.

Bakan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, "Finalde karşılaşan Fenerbahçe ve Galatasaray kadın voleybol takımlarını gösterdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Türk sporunun iki güzide kulübü arasındaki 'ezeli rekabet, ebedi dostluk' ruhuna uygun geçen karşılaşma sonrası, iki takım oyuncularımızın verdiği fotoğraf ise biz sporseverleri ayrıca mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Taraflı tarafsız tüm sporseverlerin özlediği bu tabloyu yaşatan sporcuların, Türk spor tarihine geçecek bir fotoğraf verdiğinin altını çizen Kılıç, şunları kaydetti:

"Sahadaki mücadelesiyle ve karşılaşma sonrası objektiflere verdikleri pozla tüm dünyaya 'İşte bir derbi mücadelesi böyle olmalı' dedirten Galatasaray ve Fenerbahçeli sporcu kardeşlerimizin bu davranışının, diğer branşlara yansıması en büyük dileğimiz ve özlemimiz. Her iki takımımızın sporcularının, formalarının renkleri ayrı olsa da üzerinde ay-yıldızlı bayrağımızı taşıdıklarının bilinciyle hareket ederek, sporun ruhuna, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, dostluğa uygun davranmaları, bizleri gelecek adına umutlandırdı. Bu duygularla her iki takımımızın sporcularını, teknik heyetlerini ve yöneticilerini bir kez daha tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

Fenerbahçe'nin kaptanı Eda: "Spor kardeşlik ve dostluktur"

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar ise kupa töreninde Galatasaraylı oyuncularla birlikte poz vermeleriyle ilgili "Spor kardeşlik ve dostluktur. Onlar için de bir hatıra olarak kaldı." dedi.

Play-off final serisinde Galatasaray'a 3-0 üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaşan sarı-lacivertli takımın kaptanı, AA'ya yaptığı açıklamada, karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreninde sarı-kırmızılı oyuncularla birlikte poz vermeleriyle ilgili yorumda bulundu.

"Spor kardeşlik ve dostluktur." diyen Eda Erdem Dündar, "O yüzden söylenecek çok bir şey yok. Şampiyon olduğumuz için mutluyuz. Onlar için de bir hatıra olarak kaldı." diye konuştu.

Fenerbahçe'de beşinci şampiyonluğunu yaşadığını ve çok önemli bir başarıya imza attıklarını dile getiren 29 yaşındaki voleybolcu, şunları söyledi:

"Bu benim 5. şampiyonluğum ve hepsini de Fenerbahçe'de yaşadım. Bunlar çok güzel duygular. Sezon boyunca çok uğraşıyoruz. Hedeflerimiz arasında ligi de kazanmak vardı. Sezonu iki kupayla kapatıyoruz. Bunun için çok mutluyum. En son iki sezon önce hem Türkiye Kupası hem de lig kupasını kazanmıştık. İnşallah önümüzdeki sezon da aynı performansı devam ettiririz. Mutluyuz ve gururluyuz."

"Kulübümü çok seviyorum"

Eda Erdem Dündar, sarı-lacivertli takımda çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Fenerbahçe benim hayatım oldu. Burada 9. senemi bitiriyorum. Buraya geldiğimde neredeyse çocuktum. Fenerbahçe ile büyüdüm ve olgunlaştım. Fenerbahçe ile voleybolumun zirvesine çıktım. Fenerbahçe'ye çok şey borçluyum. Kulübümü çok seviyorum. Beni istediği sürece Fenerbahçe'de oynamaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli taraftarların her zaman kendisine destek verdiğini aktaran sarı-lacivertli oyuncu, "Sahadaki performansımla taraftarların gözünde ve gönlünde bir yer edinebildiysem ne mutlu bana. Bu, beni hem gururlandırıyor hem de hüzünlendiriyor. Mutlu bir hüzün yaşıyorum. Onlar olmazsa ben bu performansı gösteremezdim. İyi günde ve kötü günde yanımda oluyorlar." şeklinde görüş belirtti.

"Eczacıbaşı VitrA maçındaki altın seti unutamıyoruz"

Eda Erdem Dündar, play-off yarı final serisinde Eczacıbaşı VitrA'yı altın set sonucunda elediklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Eczacıbaşı VitrA maçındaki altın seti unutamıyoruz. O zaten takımın inancını ortaya koydu. Geride olsak bile hiçbir zaman pes etmememiz gerektiğini öğrendik. Geriden gelerek hem maçı hem de seriyi almıştık. Bu, bize zorlukla baş etmeyi öğretti. O müsabaka bizim için ya tamam ya da devam maçıydı. O maçın kazanılması bize kupayı getirdi diyebilirim. Takımı ayağa kaldırmış olduk. Benim de payım olduysa ne mutlu bana. Takım olarak mücadele ediyor ve kazanıyoruz. Oradaki destekleri için taraftarlara ayrıca çok teşekkür ediyorum."

Final serisinde karşılaştıkları Galatasaray'ın da iyi mücadele ettiğini anlatan Eda, "Derbi atmosferi güzeldi. Galatasaray'ı da tebrik ediyorum. Onlar da çok iyi performans sergiledi. Buraya gelene kadar çok iyi voleybol oynadılar. Derbiler bizi ekstra motive ediyor. Çünkü Türkiye'nin en büyük derbisi Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oluyor. Maça ayrı bir motivasyonla çıkıyoruz. Galatasaray'a karşı kupa kazanmak da güzel." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz