Voleybol

Adana, 1. lig takımını Şanlıurfa'ya kaptırdı

27 Mayıs 2016 Cuma 13:24 - Son Güncelleme 27 Mayıs 2016 Cuma 10:27

Adana Toros BYZ Spor'a, Şanlıurfa'nın Memleket Spor Kulübü talip oldu.

Erkekler Voleybol 1. Ligi'ne yükselen Adana Toros BYZ Spor'da destek arayışları sonuç vermeyince, takıma Şanlıurfa yolu gözüktü.

Bursa'da geçen ay düzenlenen Erkekler 2. Lig Yükselme Grubu müsabakalarında Afyon Belediyespor ile birlikte 1. Lig'e katılmaya hak kazanan Adana Toros BYZ Spor'da, gelecek sezon için sponsor arayışları sonuçsuz kalınca, takıma, Şanlıurfa'nın Memleket Spor Kulübü talip oldu.

Adana Toros BYZ Spor İdari Menajeri Ömer Bozdoğan, AA'ya yaptığı açıklamada, 2011 yılında kurulan ekibi, 5 yılda adım adım bölgesel ligden 1. lige çıkardıklarını belirterek, "Kentimize 25 yıl aradan sonra 1. ligdeki ilk takımını kazandırdık, buna rağmen destek arayışlarımız sonuçsuz kaldı" dedi.

"Takımın Adana'da kalmasını çok isterdim"

1. Lig'e yükseldiklerinde büyük mutluluk yaşadıklarını dile getiren Bozdoğan, "Kentimizde gerekli tüm yerlere ziyarette bulunduk. Takıma yeni sezon öncesi yapılanma gerektiğini anlattık.1. Lig'de hakkıyla mücadele etmek için desteğe ihtiyacımız olduğunu söyledik. 2 ay geçti, bir gelişme yok. Bu sırada Memleket Spor, takıma talip oldu. Takımın Adana'da kalmasını çok isterdim." diye konuştu.

Takıma çok emek verdiklerini, 5 yılda doğru, dürüst ve disiplinli bir şekilde çalışarak bu noktaya geldiklerini dile getiren Bozdoğan, "Bu karar yüzünden sosyal medyada çok tepki aldım. Burada ticari bir anlaşma söz konusu değil, bizim bu takıma verdiğimiz emeğin maddi bir karşılığı olamaz. Burada biz kar etmiyoruz. Memleket Spor, takımın masraflarını karşılayacak ve takım Urfa'da mücadele verecek" ifadelerini kullandı.

Memleket Spor Kulübü Başkanı Gökhan Gökmen ise 1. ligde mücadele edecek bir takımları olduğu için mutluluk duyduklarını söyledi.

Bayanlar Voleybol 3. Ligi ile Bayanlar Basketbol 2. Ligi'nde de takımlarının bulunduğunu kaydeden Gökmen, "Amacımız sporun sadece futbol olmadığını göstermek. Türk sporuna katkıda bulunmak ve şehrin dinamiklerini harekete geçirerek, doğu illerinin de bu arenada yer almasını sağlamak gayesiyle yola çıktık. Erkekler Voleybol 1. Ligi, 3 büyüklerin de yer aldığı güçlü bir lig. Böyle üst düzey sporcuları, ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kentlerin, takımlarına sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayan Gökmen, "Bize desteklerini esirgemeyen Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanımız Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'e, buradan sonsuz teşekkürlerimizi gönderiyoruz." diye görüş belirtti. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz