Voleybol

Arkas Spor'un Glenn Hoag'la 7. senesi

19 Ekim 2016 Çarşamba 11:48 - Son Güncelleme 19 Ekim 2016 Çarşamba 08:52

Voleybolda Efeler Ligi'nde mücadele eden Arkas Spor'un antrenörü Hoag, takımla 7. senesine giriyor.

Voleybolda Efeler Ligi ekiplerinden Arkas Spor'un başında 7. sezonununa başlayacak antrenör Glenn Hoag, hala çalışmaları gerektiği şeyler olduğunu belirterek, "Oyunun bazı bölümlerinde kendimizi geliştirmemiz gerekiyor." dedi.

Hoag, yaptığı açıklamada, geçen sene genç bir kadroyla sezona başladıklarını, bu isimlerin tecrübe kazandığını söyledi.

Yeni sezonda çok dengeli bir takım haline geldiklerini kaydeden Hoag, şöyle konuştu:

"Genç oyuncuların kazandığı tecrübe bu sezon takıma yansıyacaktır. Yeni pasör ve pasör çaprazımızdan çok memnunum, iyi profesyoneller ve iyi çalışıyorlar. Performansları takımın seviyesini yükseltecektir. Şu ana kadar her şey güzel gidiyor. Son olarak ligin en iyi takımı konumunda olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la yaptığımız hazırlık karşılaşmaları bizim için çok iyi oldu. Hala çalışmamız gereken şeyler var. Oyunun bazı bölümlerinde kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Sonuçta pasörümüz ve pasör çaprazımızın takıma alışmaları zaman alacak. Milli takımda bulunan Yiğit ve Gökhan nedeniyle tam takım olarak çalışmadı. Bu açığı da kapatmaya çalışıyoruz."

Hoag, ligdeki takımlar içinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un iyi bir kadrosu olduğunu, Halknbank ve Ziraat Bankası'nın yanı sıra Fenerbahçe ve Galatasaray'ın iyi takımlar olduğunu belirterek, lig maçları oynandıkça dengelerin oturacağını kaydetti.

 Türk Milli Voleybol Takımı

A Milli Erkek Takımı'nın Avrupa Voleybol Şampiyonası'na katılma hakkının elde etmesinin kolay bir iş olmadığını kaydeden Hoag, "Güzel bir iş başardılar. Türk Milli Takımı'nın Avrupa Voleybol Şampiyonasına katılması büyük başarı ancak genç oyuncuların başarı elde etmesi için organizasyonun devam etmesi gerekiyor. Önümüzdeki yaz hem Dünya Ligi'nde hem de Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecekler, bu oyunculara artı bir motivasyon getirecektir." ifadelerini kullandı.

Kanada Milli Takımı'nı bıraktı

Geçen yaz Dünya 2. seviyede şampiyonluğa taşıdığı ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele ettiği Kanada Milli Takımı'nda da görev yapan Hoag, artık mili takımda görev yapmayacağını belirterek, "Artık Kanada Milli Takımı'nda görev almayacağım. Yeni antrenörün belirlenme sürecinde yardım edeceğim. Milli takımda 10 yıldır görev alıyorum ve yoğun bir programımız vardı. Milli takımda 4 yıl devam edecek bir ekip var." diye konuştu.

2016-2017 sezonu

2010-2011 sezonundan bu yana Arkas Spor'un başında yer alan Glenn Hoag, takımın kazandığı 4 lig şampiyonluğunun 2'sinde imzası bulunuyor.

Altyapıdan yetişen Mustafa Koç, Hakkı Çapkınoğlu, Yiğit Gülmezoğlu, Gökhan Gökgöz, Muzaffer Yönet, Çağatay Durmaz, Caner Ergül ve Yiğit Onaylı'nın yanı sıra Joao Paulo Bravo ve Mauricio Borges'i takımda tutan Arkas Spor, Michael Sanchez Bozhulev ve Tyler James Sanders'ı kadrosuna dahil etti.

Sezona 22 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Ziraat Bankası maçıyla başlayacak İzmir temsilcisi ligin ilk devresinde sırasıyla Afyon Belediye Yüntaş, Beşiktaş, Fenerbahçe (D), Galatasaray, İnegöl Belediyespor (D), MSK Urfa, Tokat Belediye Plevne (D), Halkbank, Maliye Piyango (D) ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la karşılaşacak.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz