Voleybol

"Daha güçlü bir hale geleceğiz"

14 Aralık 2016 Çarşamba 11:36 - Son Güncelleme 14 Aralık 2016 Çarşamba 08:38

Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın İtalyan antrenörü Camillo Placi, açıklamalarda bulundu.

Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın İtalyan antrenörü Camillo Placi, "Kulübün hedeflerinin farkındayım. Oyuncuların bazılarıyla ilgili fiziksel sıkıntılarımız var. Bunları bir an önce toparlayıp tam bir takım haline geleceğiz." dedi.

Placi, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Bulgaristan, Rusya, Katar, İtalya ve Sırbistan'da antrenörlük yaptığını, son olarak da Türkiye'de çalışma fırsatı bulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Voleybolu sadece bir spor değil, kültür olarak görüyorum. Dolayısıyla voleybolun içinde olmayı her zaman çok önemsedim. Genç antrenörün sahip olabileceğinden daha çok enerjiye sahibim. Bir gün Türkiye'de çalışacağımı biliyordum çünkü Türkiye'de çok büyük kulüpler var. Halkbank da en büyüklerinden biri, bu nedenle teklif gelince memnuniyetle kabul ettim."

Türkiye'de tüm beklentilerinin karşılığını bulduğunu dile getiren Placi, Türk liginin güçlü olduğunu vurgulayarak, "Türkiye ligi, çok önemli yerli ve yabancı oyuncuların tercih ettiği bir lig. Bunun nedenini buraya gelince daha iyi anladım. Seviye oldukça iyi. Halkbank, şu ana kadar çalıştığım organizasyon seviyesi en yüksek kulüplerden bir tanesi. Çok ciddi yeterliliği olan bir teknik kadrosu var." ifadelerini kullandı.

- "Daha güçlü bir hale geleceğiz"

Büyük kulüplerin hedeflerinin de büyük olduğunu vurgulayan Placi, şunları kaydetti:

"Kulübün hedeflerinin farkındayım. Oyuncuların bazılarıyla ilgili fiziksel sıkıntılarımız var. Bunları bir an önce toparlayıp tam bir takım haline geleceğiz. Bazı oyuncular bundan sonra bizimle olmayabilir. Aramıza yeni katılanlar da olabilir. Tüm bunları hallettiğimizde daha güçlü bir hale geleceğiz. Bu şekilde ligdeki hedeflerimize de ulaşacağımıza inanıyorum."

E Grubu'ndaki ilk maçta İtalyan Sir Sicoma Colussi Perugia'ya 3-0 mağlup oldukları CEV Şampiyonlar Ligi'ne de değinen Placi, şöyle devam etti:

"Şampiyonlar Ligi'nde çok zor bir grupta olduğumuzu biliyorum ancak ilk maçta ortaya koyduğumuz oyun küçümsenecek bir oyun değildi. Avantaj sahibi olduğumuz iki sette daha iyi sonuç elde edebilirdik ancak bunu kullanamadık. Takımın, içinde bulunduğu durumda ortaya koyduğu oyun bana ilerisi için umut veriyor. Genç ve olgun oyuncularımız var. Yemek yaparken nasıl ki birbirinden farklı tatlarla lezzetli bir şey ortaya koyuyorsunuz. Biz de olgun oyuncuların deneyimi ve gençlerin enerjisiyle ortaya güzel bir takım çıkaracağız."

- "Olimpiyat yolunda tecrübe önemli"

Bulgaristan Milli Takımı ile 2008 Pekin Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Camillo Placi, olimpiyatlara gidebilecek bir ekip oluşturmak için milli takımlarda oynayan oyuncuların kapasite ve tecrübelerinin artırılması gerektiğini söyledi.

"Bir oyuncunun bu tür bir tecrübe kazanmasının iki yolu vardır." diyen Placi, "Biri, kendi liginizin seviyesini üst düzeye çıkartır ve oyuncuları bu ligde oynatırsınız. Diğeri ise milli oyuncularınıza çok kaliteli yabancı liglerde oynama olanağı yaratırsınız. Böylece ciddi anlamda tecrübe kazanırlar. Olimpiyat yolunda tecrübe önemli." şeklinde konuştu.

Türkiye liginin yüksek seviyede olmasına rağmen Polonya, İtalya ve Rusya kadar üst düzey olmadığına dikkati çeken Placi, yerli sporculara, sportif başarı için yurt dışında deneyim kazanma önerisinde bulundu.

İyi bir antrenörün teorik olarak konusuna çok hakim olması gerektiğini belirten 60 yaşındaki Placi, şu ifadeleri kullandı:

"Ben bu teorik anlamda oldukça bilgiliyim. Ayrıca iyi bir antrenör, çalıştığı yere adapte olmalı. Ben bunu çok iyi başarıyorum. İnsanlara çabuk uyum sağlarım. Sporculara sadece sporcu olarak bakmam, onların da bir insan olduğunu unutmam. Her sporcu aynı değildir, her biri farklı kültürlerden gelen, farklı yetişen insanlar. Sporcuma insani olarak yardıma ihtiyaç duyduğunda da el uzatırım. Sanırım çok farklı kültürlerde çalışıp başarılı olmamın sebepleri bunlar."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz