Voleybol

TVF'den eleştirilere cevap

01 Mayıs 2016 Pazar 15:48 - Son Güncelleme 01 Mayıs 2016 Pazar 12:53

Türkiye Voleybol Federasyonundan, Galatasaray'a cevap geldi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu, Galatasaray Spor Kulübünün Bayanlar Voleybol 1. Lig Final Etabı 1. turnuvasıyla ilgili yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, Galatasaray Kulübünün 27 Nisan'da resmi internet sitesinden yayımladığı duyuruyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulduğu ifade edilerek, şöyle denildi:

"Federasyonumuz bugüne kadar yaptığı tüm iş ve işlemlerde yetki ve sorumluluk sınırlarını bilerek belirlenen kurallar çerçevesinde hareket etmiş, 2012 yılında yönetime gelirken benimsediği şekilde voleybol ailesinin tüm bireylerinin iletişimine açık, saygılı ve eşit mesafede yaklaşmıştır. Hiçbir kurum ve birey üzerinde hakimiyet kurma gibi bir gayesi bulunmayan federasyonumuz, Türkiye'de oynanan tüm voleybol faaliyetlerinin en üst yetkilisi sıfatıyla çeşitli platformlarda voleybol ailesine mensup her bir bireyin ve kulüplerin hakkının korunmasını önemsemektedir."

A Milli Takım'ın uzun yıllar sonra Türk antrenöre emanet edildiği ve Türk antrenörler yetişmesi amacıyla milli takım oyuncularının antrenörlük yapması için federasyonun teşvik ettiği vurgulanan açıklamada, "Federasyonumuzun, Türk antrenör ve diğer spor elemanlarına karşı olduğu gibi bir algı yaratılmak istenmesine ise hiçbir anlam verilememiştir. Sporun etik ilkelerine hassasiyetle yaklaşan federasyonumuzun, eşitlik ve adalet konusunda alacağı bir ders yoktur." ifadelerine yer verildi.

"Federasyonumuz, diğer kulüplerle olduğu gibi Galatasaray Spor Kulübü ile de mesai kavramı olmaksızın iş birliği içerisinde olmuş, diğer kulüpler gibi gerek projeleri gerekse ihtiyaçları konusunda Galatasaray Spor Kulübünü de desteklemiştir." denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Federasyon tarafından yapılan tüm açıklama ve yazışmalarda kanun ve kuralların yanı sıra sporun tüm bileşenleri ve hassas noktaları dikkate alınmasına rağmen Galatasaray Spor Kulübünce İzmir'de oynanan müsabakaların üzerinden 11 gün geçtikten sonra final etabının 2'nci tur müsabakalarından bir gün önce bu tür açıklama yapılmasına da ayrıca anlam verilememiştir.

Sporda şiddetin her hafta manşetlerde yer aldığı göz önünde bulundurulduğunda kulüplere ve yöneticilerine oldukça önemli bir görev düştüğü gerçektir. Galatasaray Spor Kulübü ve tüm kulüplerimizin bundan sonra da, bu hususa daha fazla dikkat edeceğine olan inancımız tamdır. Son olarak, federasyonumuzun 2016 yılında yapılacak seçimleri dikkate alarak bugüne kadar yaptığı iş ve işlemlerin aksine davrandığını ve ilişkilerini bir seçim kaygısıyla yürüttüğünü değerlendirenler büyük bir yanılgı içerisindedirler. Federasyonumuz, kendisine kurallarla çizilen yetkiler çerçevesinde görevini sürdürmeye devam edecektir."

Sıradaki Haber
VakıfBank'ta şampiyonluk sevinci
Yükleniyor lütfen bekleyiniz